Hensytt

     

Välkommen till HENSYTT!

Bakom namnet ”Hensytt” står sömnadsduon Anna Markay och Malin Karlsson. Tillsammans har vi skapat och gett ut mönster i ett par års tid, men vårt syintresse väcktes långt tidigare än så. Typiskt för våra barnkläder är att de låter barn vara just barn – att de tål att lekas, klättras, smygas, mysas och busas i. Att kläderna blir sköna och praktiska, men ändå följer tidens mode. Och att de i så stor utsträckning som möjligt kan användas oavsett kön.

I februari 2022 släpptes vår första mönsterbok ”HENSYTT: Sy lekfulla kläder för barn att vara barn i”. I boken hittar du så många som 25 olika modeller, alla i storlekarna 74-152, för att sy en hel garderob till alla små yrväder där ute.

I oktober 2022 släpptes vår andra mönsterbok “I ur och skur med HENSYTT: sy höst- och vinterkläder för barn att vara barn i”. Denna gång ligger fokus på sömnad av höst- och vinterkläder för barn, men beroende på tygval kan alla plagg användas året runt. Boken innehåller så många som 28 olika lekfulla, praktiska och bekväma modeller, samtliga i storlek 74-152.

I böckerna finns även pedagogiska sömnadsbeskrivningar för varje modell samt detaljerade tyg- och sömnadsguider, där material och tekniker för barnklädessömnad beskrivs steg för steg i ord och bild. Att sy barnkläder efter våra mönster ska vara enkelt, inspirerande och lustfyllt – oavsett om du är helt ny i sömnadens underbara värld eller har många års erfarenhet vid maskinerna.

Välkommen till en värld av HENSYTT – där ingenting annat än fantasin sätter gränserna!

 

Var kan du hitta Hensytt?

Hensytt-böckerna går att hitta i många bokhandlar, tygbutiker och onlinewebbshopar, bland andra:

Pysselnabon (Webbshop)
Ateljé Anette (Webbshop)
Zicca Fabrics (Webbshop och butik i Vintrosa, boka besökstid)
Made by Lullan (Webbshop)
Hemsytt å Sånt (Butik i Blåsmark, Piteå)
Moster Bibis Tyger (Webbshop och butik i Stenungsund, boka besökstid)
Lisas Tyger (Webbshop och butik i Vänersborg)
Tygdrömmar (Webbshop)
Syhörnan i Hässleholm (Butik i Hässleholm)
Denärmin (Webbshop och butik i Malmö)
Majuvi (Webbshop)
Emilixfabrics (Butik i Forsheda)

Adlibris
Bokus
Akademibokhandeln

Norge:
Adlibris

Finland:
Adlibris

Danmark:
Cdon
Juels.dk

Germany:
Please order through Pysselnabon by e-mail.