Hensytt

Välkommen till HENSYTT!

Bakom namnet ”Hensytt” står sömnadsduon Anna Markay och Malin Karlsson. Tillsammans har vi skapat och gett ut mönster i ett par års tid, men vårt syintresse väcktes långt tidigare än så. Typiskt för våra barnkläder är att de låter barn vara just barn – att de tål att lekas, klättras, smygas, mysas och busas i. Att kläderna blir sköna och praktiska, men ändå följer tidens mode. Och att de i så stor utsträckning som möjligt kan användas oavsett kön.

I februari 2022 släpptes vår första mönsterbok ”HENSYTT: Sy lekfulla kläder för barn att vara barn i”. I boken hittar du så många som 25 olika modeller, alla i storlekarna 74-152, för att sy en hel garderob till alla små yrväder där ute.

I boken finns även pedagogiska sömnadsbeskrivningar för varje modell samt en detaljerad tyg- och sömnadsguide, där material och tekniker för barnklädessömnad beskrivs steg för steg i ord och bild. Att sy barnkläder efter våra mönster ska vara enkelt, inspirerande och lustfyllt – oavsett om du är helt ny i sömnadens underbara värld eller har många års erfarenhet vid maskinerna.

Välkommen till en värld av HENSYTT – där ingenting annat än fantasin sätter gränserna!

 

 

Var kan du hitta Hensytt?

Hensytt-boken går att hitta i många bokhandlar och onlinewebbshopar, bland andra:

Pysselnabon
Ateljé Anette
Zicca Fabrics
Made by Lullan
Hemsytt å Sånt
Moster Bibis Tyger
Lisas Tyger
Tygdrömmar

Adlibris
Bokus
Akademibokhandeln

Norge:
Adlibris

Finland:
Adlibris

Danmark:
Cdon

Tyskland:
Amazon